Посета генералног директора компаније Standard furniture Serbia doo Ћуприја општини Ћићевац    -    ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ ЗА ПЛАН ЗА УПРАВЉАЊЕ ЖИВОТНОМ СРЕДИНОМ И ДРУШТВОМ за пројекат ”ИЗГРАДЊЕ НОВОГ ОБЈЕКТА У ЋИЋЕВЦУ”    -    Излаже се на увид део јединственог бирачког списка за подручје општине Ћићевац    -    Позив на презентацију јавних позива Министарства привреде за подршку МСП    -    Закључак о ценама - 2. круг    -    У општини Ћићевац реализована кампања "Пажљивко", намењена повећању безбедности деце у саобраћају    -    Излагање на увид дела Јединственог бирачког списка за подручје општине Ћићевац    -    Јавни позив за избор корисника за доделу новчане помоћи    -    Обавештење о израђеном нацрту интегрисане дозволе    -    У општини Ћићевац подељен школски прибор и таблети деци ромске националности    -   
Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић боравила је данас у радној посети Ћићевцу ДОГАЂАЈИ 23.07.2021

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић боравила је данас у радној посети Ћићевцу

Након обиласка зграде Општинске управе, О.Ш. "Доситеј Обрадовић и ПУ "Чаролија", објеката који су након временских непогода и обилних падавина током протеклог викенда, највише оштећени, као и обиласка осталих критичних локација на територији општине, министарка је са представницима локалне самоуправе предвођеним председницом, др Мирјаном Kркић, одржала и радни састанак.
На састанку се разговарало о кључним проблемима и проналажењу начина за решавање истих, у вези са новонасталом ситуацијом.
Министарство државне управе и локалне самоуправе, том приликом, издало је и Саопштење за јавност.

 

**************

Влада Републике Србије
Министарство државне управе и локалne самоуправе
Кабинет министра

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Обрадовић: Помоћи ћемо општини Ћићевац да отклони
последице настале услед обилних падавина и поплава

Ћићевац, 23. јул 2021. године

„Министарство државне управе и локалне самоуправе помоћи
ће, у оквирима својих надлежности, општини Ћићевац да отклони последице настале услед обилних падавина и поплава,које су погодиле ову локалну самоуправу Расинског округа“, истакла је министарка Марија Обрадовић током обиласка општине.
Она је у пратњи представника општине и штаба за ванредне
ситуације вечерас обишла зграду општине, ОШ „Доситеј
Обрадовић“ и ПУ „Чаролија“, који су услед невремена, олујних
ветрова и обилних пљускова, претрпели оштећења кровних
конструкција због чега су затворени и не раде.
Надлежни су информисали министарку Обрадовић да су екипе
стручне општинске комисије за процену штете већ на терену,како би се предузеле мере за отклањање последица насталих на поменутим објектима. Такође, министарка је информисана и о попуштању бране уз Кочански поток, што је условило поплаве у Ћићевцу и селу Лучина, где ће се такође извршити процена и предузети мере за отклањање последица невремена.
Министарка Обрадовић је након обиласка оштећених објеката
изјавила да ће МДУЛС пробати да изнађе начин како да се помогне општини Ћићевац да санира штету насталу на згради општине што пре, како би се нормализовао рад општинске управе, али и помоћи да се нађе начин за обнову крова вртића и школе, како би се деца вратила у јаслице, а нова школска година за ђаке почела на време.
Она је подсетила и да су врата МДУЛС увек отворена за све
јединице локалне самоуправе, посебно за оне средине на чијем челу се налазе жене којима је ово први мандат и које руководе општинама са великим проблемима у функционисању наслеђеним из прошлости.

„Данас сам овде да на терену сагледам ситуацију и подржим
пре свега председницу општине Ћићевац у напорима да се превазиђе проблем настао небригом из прошлости. Потрудићемо се заједно, Министарство, општина Ћићевац, али и околне општине и градови које је задесила слична или иста ситуација, да пронађемо начине да се помогне и живот грађана и рад општинске управе нормализују“,
поручила је Обрадовић из Ћићевца.

Општину Ћићевац погодило је снажно невреме 16. јула ове
године, праћено олујним ветровима и обилним падавинама какве нису забележене у претходних 60 година, а Општински штаб за ванредне ситације прогласио je већ сутрадан ванредну ситуацију на територији читаве општине.

 

Galeriju fotografija sa ovog događaja možete pogledati OVDE

 

Корисни линкови

plan razvoja

 

 

izbori

 

eGradjanin

mduls

portal_preduzetnistva

eGradjanin

Ukidanje pecata

Ковид-19 вакцинација

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top