Очекује се наставак изградње водовода

У 2013. години стартовали су завршни радови на регионалном цевоводу. Реч је о изградњи система за дистрибуцију пијаће воде, који ће омогућити снадбевање здравом пијаћом водом и оних општина Расинског округа које се већ деценијама суочавају са проблемом водоснадбевања. Оно што преостаје јесте завршетак још једног прелаза, на Јужној Морави, у дужини од око 160 метара, а у току је административна процедура која очекује надлежне на пројекту.

У протеклих неколико месеци завршени су радови на деоници од Липовца до Ћићевца и одрађени послови на технички најзахтевнијим деловима. Завршене су припреме за испирање цеви. Техничке детаље о радовима у финалној фази изнео је за овонедељно издање Ћићевачке хронике Слободан Симић, директор Мораве, предузећа коме је поверен посао изградње цевовода за општине Ћићевац и Варварин. Направљен је осврт на саму завршницу пројекта.

И поред тога што је грађевинска сезона при крају, надлежни се надају да временске прилике неће утицати на динамику извођења преосталих послова као и да ће надлежно министарство имати разумевања како би се што пре почело са радовима последњој фази пројекта.