Mladenci u Ćićevcu

У уторак 22. марта, на Младенце, у Ћићевцу ће се одржати 7. Младеначки сабор. У оквиру програма од 11.00 часова биће приређено даривање младенаца на Тргу младих у центру града. Учествује око 30 парова који су брак склопили током протекле године. Од 12.00 часова биће приређен културно-уметнички програм у коме наступају културно-уметничка друштва са подручја општине Ћићевац: „Моравац“ Ћићевац, „Војвода Пријезда“ Сталаћ, „Омладинац“ Појате, „9. август“ Лучина, „Младост-Градац“ Плочник, као и гостујуће културно-уметничко друштво „Алексинац“ из Алексинца. Посетиоци ће бити у прилици да погледају модну ревију ручно рађених одевних предмета, аутора Весне Миладиновић и Удружења грађана „Вилин дом“ из Ћићевца. У манифестацији ће учествовати и велики број етно-удружења из Србије.
Организатор догађаја и носилац активности је Народна библиотека Ћићевац а суорганизатори: месне заједнице, школе, удружења, јавна предузећа и установе. Генерални покровитељ – Општина Ћићевац.
Поштовани суграђани, дођите да заједно оживимо дух српске традиције и културе! Добро дошли на 7. Младеначки сабор у Ћићевцу!