Кванташка пијаца у Град Сталаћу

Почетак је сезоне продаје пољопривредних производа. Осим на градској зеленој пијаци, једном у током седмице, недељом када је пијачни дан у Ћићевцу, свеже воће и поврће може се купити и на пар других локација. Кванташка пијаца у Град Сталаћу је добар пример како треба да функционише овакав вид продаје пољипривредних производа. Понуда је, и ако је почетак сезоне, веома добра, а цене приступачне, па су задовољни и произвођачи и купци.
Општина ЋиЋевац је у протеклих неколико година предузела мере како би се пољопривредним произвођачима овог краја омогућило да на лакши начин и без великих трошкова пласирају своје производе.
Локацију на кванташу у Град Сталаћу обишли су представници локалног руководства.
Осим ове пијаце на овакав начин уређен је кванташ у Појату, који се такође налази надомак регионалног пута. Међутим, интересовање за употребу овог простора веома је слабо. И ако је њихово коришћење бесплатно, а локација одлична, тезге су празне
Кванташка пијаца у Град Сталаћу је место на којем се, сви они који пролазе регионалним путем правцем Појате-Крушевац, могу снадбети свежим воћем и поврћем. Ово је такође један од начина да продавци, без додатних трошкова изложе своје производе и непосредно их понуде купцима.