Архиве категорија: Новости

„ЗДРАВ ФЕСТ 2016” У ЋИЋЕВЦУ, од 7 – 9. oктобра 2016.

ОПШТИНА ЋИЋЕВАЦ У САРАДЊИ СА НАРОДНОМ БИБЛИОТЕКОМ „ЋИЋЕВАЦ“

ОРГАНИЗУЈЕ

 

  1. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА, ШУМСКИХ ПЛОДОВА, ЛЕКОВИТОГ БИЉА, СУШЕНОГ ВОЋА И ПОВРЋА, ПЧЕЛИЊИХ ПРОИЗВОДА, СТАРИХ- ЗАБОРАВЉЕНИХ

ЈЕЛА ДОМАЋЕ КУХИЊЕ,  ЕТНО ТРАДИЦИЈЕ, СМОТРЕ ФОЛКЛОРА И СРПСКЕ КУЛТУРЕ

 

„ЗДРАВ ФЕСТ 2016

У ЋИЋЕВЦУ, од 7 – 9. oктобра 2016.

 

Програмске активности:

ПЕТАК, 7.10.2016. у 19:00 – „МОЈСИЊСКА СВЕТА  ГОРА“ – Презентација локалитета и пројекција филма у великој сали Народне библиотеке о месту са 77 црквишта и могућностима за развој туризма

 

СУБОТА, 8.10.2016. у 10:00„ЗДРАВ СТИЛ-МОЈ СТИЛ“– спортске активности традиционалних дисциплина,  ученика основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Ћићевца

 

19:00 – „СРПСКО КОЛО-ЕЛИКСИР ЗДРАВЉА“ Целовечерњи концерт народних игара и песама КУД  „Никола Тесла – ГСП“ из Београда – хала спортова Ћићевац-улаз слободан!

 

НЕДЕЉА, 9.10.2016. у 10,00 – Отварање фестивала уз богат културно-умертнички програм

                                    у 13,00 – Проглашење победника и додела награда за најздравије припремљено јело, најлепше уређен штанд и најбољу и највреднију екипу на манифестацији

 

Покровитељ манифестације: ОПШТИНА ЋИЋЕВАЦ

ЗДРАВ ФЕСТ 2016

Недеља 09. октобар 2016. године

Плато економско-трговинске школе Ћићевац, почетак у 10 часова

 

ПРОПОЗИЦИЈЕ ФЕСТИВАЛА

ТАКМИЧАРСКИ ДЕО

 

Пријава екипа је до уторка 04. октобра 2016. године.

Свакој екипи додељује се место и број под којим наступају.

Екипе су дужне да на штанду буду до 9.30 h.

Свака екипа истиче име и своја обележја уколико их има.

Екипе су дужне да за свако спремљено јело одштампају и рецепт.

Свака екипа обезбеђује котлић,  мању бубњару,а организатор тезгу и дрва за спремање.

Екипе су дужне да створе етно амбијент око тезги.

Припрема се икључиво здрава, традиционална храна.

 

 

 

Категорије које се оцењују:

  • Проје, погаче, српске гибанице
  • Зимница, домаћи сокови, компоти, ликер, домаћа ракија са лековитим травама
  • Најоригиналнији рецепт
  • Главно јело припремљено на манифестацији – најбољи котлић
  • Најбоље опремљен етно штанд

За сваку категорију проглашава се победник, а свеукупни победник манифестације „Здрав фест 2016“  добија се сабирањем бодова за све категорије.

 

 

РЕВИЈАЛНИ ДЕО

 

Екипе које не желе да се такмиче, наступају у ревијалном делу.

Пријава екипа је до уторка 04. октобра 2016. године.

Свакој екипи додељује се место и број под којим наступају.

Екипе су дужне да на штанду буду до 9.30 h.

Свака екипа истиче име и своја обележја уколико их има.

Екипе су дужне да за свако спремљено јело одштампају и рецепт.

Свака екипа обезбеђује котлић,  мању бубњару,а организатор тезгу и дрва за спремање.

Екипе су дужне да створе етно амбијент око тезги.

 

 

 

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР:

Златан Кркић

Председник

У Oпштини Ћићевац одржана је обука за почетнике у бизнису

Opstina Cicevac i Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga ogranizovali su dvodnevnu obuku za pocetnike u biznisu. Obuka je rađena po metodologiji Nacionalne agencije za regionalni razvoj i sastoji se iz četiri modula:
– Profil uspešnog preduzetnika/motivacioni deo
– Pravni aspekti poslovanja
– Finansijski izvori finansiranja
– Poslovni plan
Svi učesnici su dobili sertifikate nakon odslušane obuke koji će im biti od značaja pri apliciranju kod Programa za podršku početnicima.
Zadovoljstvo je što smo imali veliki broj polaznika koji su zainteresovani da svoju poslovnu ideju pretoče u biznis. Cilj obuke je bio upoznavanje polaznika sa pravnim aspektima poslovanja, izvorima finansiranja i načinom razvijanja i plasiranja poslovne ideje. Činjenica je da poslovni sektor, naročito mala i srednja preduzeća predstavljaju važan segment društva, i da bez razvijene privrede nema ni jake i stabilne opštine. Opština Ćićevac organizovaće još obuka na temu preduzetništva i pružati neophodne informacije kako potencijalnim preduzetnicima tako i pocetnicima u biznisu. Cilj nam je da zajedničkim snagama, kroz povezivanje privatnog i javnog sektora, stvorimo zdrav i stabilan poslovni ambijent. – naglasila je Dragana Radosavljević, šef kabineta predsednika Opštine.

2016-09-02 10.18.53

2016-09-02 10.18.59

2016-09-02 10.19.06

VEČERAS FINALE TURNIRA U MALOM FUDBALU

Večeras se završava Noćni turnir u malom fudbalu ,,Vidovdan 2016,,. Utakmice u kategoriji juniora, za 1. 2. i 3. mesto, igraju se od 19 sati, a seniori se za pobedu bore od 21 sat. Organizatori su za posetioce obezbedili i bogatu lutriju. Dodjite da zajedno otpratimo završnicu najveće sportske manifestacije u Ćićevcu.

Упис будућих првака и деце из предшколских група

Упис будућих првака и деце из предшколских група У ОШ ,,Доситеј Обрадовић,, у току је упис будућих првака за школску 2016./2017. годину . Упис деце рођене од 1. марта 2009. године до 1. марта 2010. године врши се код педагога и психолога до 1. априла сваког радног дана у времену од 9-14х.Тестирање будућих првака почиње од 5. априла И обављаће се до 30. јуна ,односно 31. августа 2016. године. Потребна документација коју су родитељи у обавези да доставе школи је : извод из матичне књиге рођених, потврда о месту пребивалишта, потврда педијатра о здравственом стању детета и Уверење да је дете похађало припремни предшколски програм. Дечији вртић Ћићевац објавио је конкурс за пријем деце за предшколске групе за школску 2016./2017. год. Упис почиње од 1. априла и трајаће до 20. маја . За упис је потребан извод из матичне књиге рођених детета,а попуњавање захтева обављаће се у просторијама централног вртића . Ближа обавештења можете добити код педагога или у служби рачуноводства установе.

Sport-Fudbal

У оквиру 17. кола зоне запад у недељу 20. марта ,,Слога,, Ћићевац дочекује ФК ,,Морава,, из Рибара. Утакмица почиње у 15.00 часова.

Mladenci u Ćićevcu

У уторак 22. марта, на Младенце, у Ћићевцу ће се одржати 7. Младеначки сабор. У оквиру програма од 11.00 часова биће приређено даривање младенаца на Тргу младих у центру града. Учествује око 30 парова који су брак склопили током протекле године. Од 12.00 часова биће приређен културно-уметнички програм у коме наступају културно-уметничка друштва са подручја општине Ћићевац: „Моравац“ Ћићевац, „Војвода Пријезда“ Сталаћ, „Омладинац“ Појате, „9. август“ Лучина, „Младост-Градац“ Плочник, као и гостујуће културно-уметничко друштво „Алексинац“ из Алексинца. Посетиоци ће бити у прилици да погледају модну ревију ручно рађених одевних предмета, аутора Весне Миладиновић и Удружења грађана „Вилин дом“ из Ћићевца. У манифестацији ће учествовати и велики број етно-удружења из Србије.
Организатор догађаја и носилац активности је Народна библиотека Ћићевац а суорганизатори: месне заједнице, школе, удружења, јавна предузећа и установе. Генерални покровитељ – Општина Ћићевац.
Поштовани суграђани, дођите да заједно оживимо дух српске традиције и културе! Добро дошли на 7. Младеначки сабор у Ћићевцу!

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се родитељи деце рођене у периоду од 1. марта 2009. године до 1. марта 2010. године да је почео упис будућих првака за школску 2016/2017. годину.

Упис ће се вршити сваког радног дана код педагога и психолога школе у времену од 9 до 14 сати. Приликом уписа детета заказује се тестирање које ће се обавити у периоду од 5. априла до 30. јуна 2016. односно 31. августа 2016. године.
За упис је потребно прибавити:
– извод из матичне књиге рођених (оргинал или оверену фотокопију);
– пријаву боравка становања;
– доказ да је дете здраво и способно за похађање школе (лекарско уверење);
– потврду да је дете похађало обавезни припремни предшколски програм (која се добија од предшколске установе коју је дете похађало).

Свим будућим првацима желимо срећан почетак и пуно успеха!

ОШ ,,Доситеј Обрадовић,, Ћићевац

Mamograf u Ćićevcu

U ćićevačkom Domu zdravlja od ponedeljka, 21. marta, biće stacioniran pokretni digitalni mamograf. Nadlezni u ćićevackom Domu zdravlja pozivaju zene starosti od 50 do 70 godina da obave ovaj pregled koji je besplatan i mogu ga obaviti i zene koje nemaju overenu zdravstvenu knjizicu.
Za sve dodatne infromacije u vezi sa zakazivanjem pregleda mamografom zainteresovani se mogu obratiti na broj telefona Doma zdravlja Ćićevac 811-343 ili 811-599 ili lično.

Sport-Fudbal

U nedelju počinje prolećni deo prvenstva Okružne B lige.U završnici priprema,prošlog vikenda,prijateljsku utakmicu su u Stalaću odigrali domaćin Trudbenik i Omladinac iz Pojata.Utakmica je završena rezultatom 2:1 za domaćine,a trener i uprava kluba se,u predstojećoj sezoni nadaju još boljim rezultatima.
U 1. kolu prolećnog dela prvenstva Trudbenik će biti domaćin ekipi 14. Oktobar iz Izbenice,a ekipa Omladinca iz Pojata dočekuje ekipu Sloge iz Trstenika.
U Zoni zapad, Sloga Ćićevac u nedelju gostuje ekipi Rembasa u Resavici, a u 2. kolu, na svom terenu dočekuje Moravu iz Ribara.
Sve utakmice počinju u 14 i 30.