Додела награда „Сигурнетице“ у Ћићевцу

Државни ученички пројекат Сигурнетица под покровитељством Министарства телекомуникација, туризма и трговине а на тему безбедност деце на Интернету окупио је више од 1000 учесника из 43 основне и средње школе у Србији. Сајт пројекта www.sigurnetica.com замишљен је као својеврстан путоказ деци која су злостављана на Интернету где и како да потраже помоћ, али и као упутство за правилну употребу интернета и друштвених мрежа са много корисних информација о новим и занимљивим информатичким програмима.
Конкурс је имао 3 категорије (уметничка фотографија, филм и литерарни рад) и најуспешнијој деци из Србије подељене су вредне награде (лап топ, таблет, дигитални фоторам…). Пројекат наставља да живи кроз сајт, где ће се и надаље спроводити конкурси и где ћете и даље моћи да прочитате све што вас занима на ову тему и теме везане за Интернет и информатичке технологије уопште.
Сајт је направила наставница српског језика Александра Милутиновић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ћићевца уз помоћ својих садашњих и бивших ученика, а у сарадњи са Удружењем Рома“ Ром“ из Ћићевца успели су и да добију материјална средства од министарства и бројних спонзора и спроведу успешан наградни конкурс.
Генерални покровитељ завршнице у Ћићевцу која је одржана 15. новембра 2014. била је општина Ћићевац. Ученици, родитељи и наставници из целе земље били су нам гости и понели су најлепше утиске из Ћићевца.
w

Првонаграђени филм ученице Јелене Шушњевић из Новог Сада, добитнице лаптопа: